Honnan szerezzünk használt kartondobozt?

2017. február 20. 12:34 - Fürgefutár

allp-hu-usedparcel.pngNéhány hónappal ezelőtt használt kartondobozok nyomába eredtünk és megpróbáltunk összegyűjteni néhányat. Bejegyzésünkben eláruljuk, hogy honnan is érdemes beszerezi őket, ugyanis valószínűleg nagyon sok ember számára lehet hasznos ez az infó. Például azoknak, akik költözni készülnek, vagy azoknak, akik csomagot szeretnének feladni, de nem akarnak drága dobozokat venni. Tarts velünk a rövid, de hasznos túrán!

Első kutatási terület: a szelektív hulladékgyűjtő szigetek

Mivel a kartondobozok mérete általában nagyobb, mint a nyílás a gyűjtőkonténereken, ezért sokan mellépakolják az alig használt és még ép dobozokat. Érdemes szemfülesnek lennünk, hiszen így sok dobozra tehetünk gyorsan és egyszerűen szert. Fordulhatunk segítségért a kerületi hulladékgyűjtő telepekhez is, hiszen akár itt is lelhetünk számunkra megfelelő dobozokat.

szelektiv-hulladek_1.jpg

Sokan a lomtalanításokon is kirakják a háztartásban összegyűlt és feleslegesség vált kartonokat, tehát érdemes feltérképezni a környéket, tartanak-e valahol a közelben ilyet, hiszen komoly kincsekre lehet lelni, amelyekhez teljesen ingyen juthatunk hozzá.

Második kutatási terület: áruházak

Nagyobb áruházak esetében lehetőség van az ügyfélszolgálaton érdeklődni arról, hogy mi a sorsuk az elhasznált dobozoknak. Vannak ahol ingyenesen elhozhatjuk őket, ilyen például a Jysk bútoráruház, ahol az eladók kedvesen felajánlották segítségüket. Kisebb boltok esetében nagyobb az esélye annak, hogy miénk lehet a már hulladéknak szánt kartondoboz. A kereskedő érdeke is, hogy minél gyorsabban “túladjon” rajta. Cipőboltokból akár otthon tároláshoz is szerezhetünk cipőtartó dobozokat, amelyet kis kreativitással átalakíthatunk gardróbdobozokká.

Harmadik kutatási terület: az internet

Az interneten és csomagolás technikai cégeknél is vásárolhatóak alig használt kartondobozok. Ilyeneket árul például a Kartondoboz.biz, ahol több doboz típusból is választhatunk, amelyekhez jutányos áron juthatunk hozzá. A “Hasznaltat” weboldalon is kereshetünk számunkra megfelelő csomagolóanyagot, amelyet cégek és magánszemélyek egyaránt kínálnak eladásra.  Ha például csomagot szeretnénk küldeni, biztonságosabb megoldás, ha használt csomagolóanyagot forgalmazó céghez fordulunk, hiszen így megbízható dobozokhoz juthatunk, amelyet nyugodtan használhatunk a szállításaink során. A sokat használt, esetleg már sérült kartondobozok gyűjtőforgalomban történő használata nem javasolt, mivel már nem biztosítanak megfelelő tartást a benne lévő tartalomnak.

parcel-ff-blog-hu.jpg

Ha a csomagoláshoz szeretne hasznos tippeket kapni vagy csomagolóanyagokat forgalmazó cégeket keres, érdemes felkeresni a Csomagolás.lapozz.hu weboldalt, ahol számos opció közül van lehetőség a legmegfelelőbb beszállító kiválasztására. Külön dobozban pedig használt csomagolóanyagokról is lehet információkat találni.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://furgefutar.blog.hu/api/trackback/id/tr9212268748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása